Nobel

Nobel

Vi hade valt tema Nobel dels för att träffen sammanföll med Nobelfestligheterna i Stockholm, dels för att det skulle bli ett festligt avslut på hela kursen. Se också Skola Avslutning

Naturlektion

Den här förmiddagen gjorde vi en mängd experiment, för en gångs skulle låg inte tyngdpunkten på det pedagogiska, utan här var det enda som betydde något att det hela var roligt, överraskande spännande. En sprakande avslutning alltså. Alla experimenten är tagna från "Experimentskafferiet" som jag varmt kan rekommendera om man funderar på att göra något vardagsexperiment.

Hälsa Mat lektion

Hela förmiddagen ägnades åt att förbereda nobellunchen. Deltagarna fick göra förrätt, avokadotoast, och efterrätt, glass med havreflarn och chokladsås. Huvudrätten hade vi beställt från köket. I deltagarnas välkomstbrev inför kursen hade vi uppmanat dem att ta med finkläder till nobellunchen. Deltagarna fick också duka fint efter förlaga och vika servetter. När det blev dags för lunchen hade tre i personalen klätt sig i serveringskläder och serverade först dryck. Deltagarna kunde välja på alkoholfritt vin, alkoholfri öl, Pommac i champagneflaska eller vatten. Vi åt alla tillsammans och till efterrätten hade vi ordnat med sprakande bloss i glassen precis som på Nobelfesten på TV. Mellan huvudrätt och efterrätt klingade kursansvarig i glasen och till inspelad fanfar utdelades guldmedaljer till alla deltagare och all personal i kursen Anpassad IT.

Dokumentet servettvikning för nerladdning

Kulturlektion

På kvällen gick klassen med facklor i den mörka kvällen utefter en marschallgata ner till Morastugan där vår naturpedagog gjort en stor brasa. Skolans vaktmästare hade hjälpt oss skjutsa ner bänkar och filtar. Vi samlades runt elden, sjöng tillsammans och delade våra bästa minnen från kursen. Kvällen avslutades med ett fyrverkeri i Nobels anda.